Recept Paella Valenciana

Paella Valenciana i paellapanna

Paella Valenciana

  • 500 g kyckling
  • 200 g haricots verts
  • 125 g vita bönor (gurka)
  • 4 kronärtskockor
  • 100 g riven tomat
  • 1 röd paprika
  • 150 g olivolja
  • 400 g ris
  • 1 tesked paprikapulver
  • Vatten, salt och saffran

Recept

Koka upp vatten i en kastrull.

Skär kycklingen i mindre bitar. Skär paprikan i avlånga bitar.

Häll i olivolja i paellapannan sätt den på hög värme. Stek paprikan tills den är genomstekt och lägg den sen åt sidan. 

Lägg i kycklingen och stek på hög värme.

När köttet är gyllenebrunt, lägg till den rivna tomaten tills den är lätt stekt. 

Lägg i paprikan igen och häll därefter direkt i det upphettade vattnet från kastrullen. Vattnet ska vara nästan upp till kanten på paellapannan.

Lägg till paprikapulver, salt och saffran samt haricots vertsen, de vita bönorna och kronärtskockorna. 

Låt sjuda på låg värme i 20 minuter. 

Lägg till det okokta riset och sprid ut det jämnt i paellapannan. Lägg till mer hett vatten vid behov.

Lägg till mer salt vid behov. Låt koka och sjuda 15 minuter till riset är torrt.

Låt vila några minuter. Servera.