Bluegaz – Grillar för alla av hög kvalitet

Kvinna grillar grillspett på gasolgrill med ett glas vitt vin i handen

I samarbete med Villalivet

Bluegaz brinner för grillning

Finns det något härligare än ljumma grillkvällar med familj och vänner? När det varma vädret börjar smyga sig på kan det vara väl värt att investera i en ny grill från Bluegaz. Med en stor passion och gedigen kunskap utvecklar Bluegaz några av Sveriges hetaste produkter inom grill och gasolvärme. Man kan onekligen säga att de brinner för vad de gör. Deras produkter har utsetts till bäst i test fyra år i rad, så vill du vara säker på att du köper en grill av högsta kvalitet som har lång hållbarhet har du hittat rätt.

Det personliga företaget

Bluegaz är det lilla svenska företaget som är personligt involverade i alla delar av processen för att skapa marknadens bästa grillar. Från design till produktutveckling jobbar de hårt för att varje kund ska bli nöjd och kunna känna en glädje när de grillar. Bluegaz tror på att alla kan grilla och vill gärna se att detta är en aktivitet som blir mer likvärdig än vad den är idag. Med andra ord hoppas de på att med bra och enkla produkter få fler tjejer att ge sig in i matchen och börja grilla.

Välj rätt grill

När du väl har bestämt dig för att ta det kloka beslutet att investera i en grill som kommer göra din sommar fantastisk, så ska du bestämma vilken sorts grill du vill ha. Bluegaz har ett stort utbud så att du kan hitta den grill som passar dig bäst, oavsett hur du bor. Spana in deras utbud här.

De två stora kategorierna inom grill är kolgrill och gasolgrill.

Tändning av Bluegaz Z1 Gasolgrill

Kolgrill

Det finns inget som säger svensk sommar så mycket som den rökiga doften från en äkta kolgrill. I jämförelse med gasolgrill tar det lite längre tid att grilla med kol men detta är trots allt charmen och det klassiska sättet att grilla. Det bästa med kolgrillar är att de finns i flera olika storlekar och utföranden så du kan hitta grillar som är enkla att bära med sig och är perfekta för att laga mat ute i naturen.

  • Klotgrill. Med dess smidiga utformning slipper du att flammor från elden slår upp samt att du lätt kan undvika att köttet eller grönsakerna blir brända. En klassiker som passar perfekt i trädgården.
  • Grilltunna. Ger en stor grillyta så du kan bjuda ett helt gäng på grillmiddag. Reglerbart kolgaller som gör det enkelt att hålla koll på temperatur samt ett praktiskt avlastningsbord.
  • Picknickgrill. Detta är grillen du smidigt och enkelt bär med dig tack vare sina hopfällbara ben. Grilla var du än är – i parken, på stranden eller när du är ute och tältar.

Gasolgrill

Bluegaz Z1 Gasolgrill

Gasolgrillar är det enkla sättet att grilla på. Du slipper besvär med kol och tändvätska, dessutom blir grillen varm nästintill direkt. Vem som helst kan bli en grillmästare med gasolgrill – oavsett förkunskaper. Du har en stor yta att grilla på så att du kan grilla till hela familjen samtidigt.

Bluegaz Z1 Gasolgrill har fyra år i rad blivit utnämnd som bäst i test. Z1 har en rejäl grillyta med fyra olika brännare som fördelar värmen på bästa sätt och gör det möjligt med olika temperaturer samtidigt. Utöver den perfekta grillytan finns en varmhållningsyta där mat som är klar kan hållas varm samt avlastningsytor på båda sidor om grillen. Under hittar du dubbla förvaringsskåp med redskapskrokar så att du kan förvara dina grilltillbehör när de inte används.

Grilltillbehör som gör dig till en grillmästare

Med rätt tillbehör kommer det bli en fröjd att grilla. Hos Bluegaz hittar du mängder med tillbehör som underlättar grillningen men som också gör att du kan sköta om din grill så att den håller längre.

  • Tillbehör för att starta grillen som effektiva skorstenständare.
  • Tillbehör som underlättar grillningen som grillhandskar, avlastningsbord och paellapannor.
  • Tillbehör som får grillen att hålla längre som grillborstar, grillöverdrag och rengöringsspray.

Allt går att grilla

Idag är grillning så mycket mer än bara en enkel köttbit. Det finns mängder med matprogram och kokböcker som fokuserar på just grillning och vill att vi ska få upp ögonen för vad som faktiskt går att grilla.

Grilla grönsaker

Nästintill alla frukter och grönsaker passar utmärkt att grilla och blir en riktig smaksensation. Dessutom gör alla vackra färger tallriken till en sprakande festmåltid. Grilla grönsakerna direkt på grillen, gör spännande paket som du grillar eller låt gästerna bygga sina egna grönsaksspett på något av Bluegaz grillspett. Här kommer några fantastiska grönsaker att grilla.

  • Grillad romansallad med ädelost. Att grilla sallad kanske känns märklig men det är en riktig smakhöjare. Prova!
  • Rödbetspaket med fetaost. Baka in rödbetor, fetaost och rosmarin i ett paket som du lägger på grillen.
  • Grillad portabellosvamp med pesto och mozzarella. Fyll svampen med tillbehören och grilla tills osten är smält.

Grilla fisk

Fisk är inte så svårt att grilla som man kan tro. Köp ett smart fiskhalster på Bluegaz så kommer grillningen att gå som en dans. Halstret gör att fisken håller sig hel och inte fastnar i gallret. Du kan även göra fiskpaket som du fyller med grönsaker och smör för att få en smaksensation som gör succé. De flesta fiskar går att grilla men tonfisk, lax, gös och abborre är några favoriter. Även skaldjur passar perfekt på grillen!

Grilla ost

När det kommer till att grilla ost så är naturligtvis halloumi ett självklart val. Detta är en ost som blir fantastisk på grillen men det finns faktiskt fler ostar som passar. Mjuka vita mögelostar blir otroligt goda på grillen om du grillar dem hela och inslagna i folie. Osten smälter och du kan sedan äta den med valfria tillbehör. Prova även att lägga till bitar av fetaost på ditt grillspett. En riktig höjdare.

Gör uteplatsen till en oas du vill vara på med Bluegaz

Bluegaz är det självklara valet när du ska uppgradera dina sommarkvällar och köpa en ny grill men även så mycket mer. Tänk på att det även på sommaren kan vara kallt i Sverige så för att säkerställa att du får ut det maximala av uteplatsen kan du köpa en gasolvärmare eller gasolkamin. Detta blir samlingspunkten för familjen och ni kan njuta av sena sommarkvällar utan att frysa. Med vackra SPIN Eldlykta blir mysfaktorn total och du kommer inte vilja lämna din uteplats. På Bluegaz hemsida kan du enkelt beställa allt du behöver för en riktigt grillsommar.

Tänk på att det även går utmärkt att grilla resten av året!